Energiatanúsítvány, Energetikai tanúsítvány Miskolcon és Borsod megyében!

Hiteles Energetikai Tanústvány tudnivalók

Amit az Energetikai Tanúsítványról tudni kell

 

Az energetikai tanúsítvány (így is ismerheti: "e-zöldkártya", energiatanúsítvány) olyan igazoló okirat, amely a jogszabály szerinti számítási módszer alapján meghatározza az épület vagy önálló rendeltetési egység energetikai teljesítőképességét, hőenergia igényét.

Valamint az épület, lakás energetikai tulajdonságáról tájékoztat és javaslatot tesz a az energia megtakarításra.

Hiteles Energetikai Tanúsítvány HET szám

 8 jegyú azonosító szám amely az Energetikai tanúsítvány hitelességét igazolja. Ez a szám a Hiteles tanúsítvány jobb felső sarkában található.

 

 

 

Meddig érvényes az energetikai tanúsítvány?

A hiteles energetikai tanúsítvány 10 évig érvényes abban az esetben ha ez idő alatt nem történik az épületen energetikai korszerűsítés ill. változás.

Mikor lehet szüksége energetikai tanúsítványra?

  • ingatlan eladáshoz  / 2012 óta kötelező az ingatlan eladásokhoz mellékelni a Hiteles Energetikai tanúsítványt,. A HET szám a z adásvételi szerződés részét képezi.
  • használatba vételi engedély eljárásához/ ahhoz, hogy az épület megkapja  a használatba vételi engedélyt, ahhoz feltétlenül szükséges a Hiteles Energetikai tanúsítvány és az abban foglaltak meg kell felelnie a jogszabályi elvárásoknak.
  • bérbeadáshoz/ a lakások bérbeadásához az közjegyző minden esetben kéri az energiatanúsítványt.
  • energetikai pályázatokhoz/ az EUs irányelvek meghatározzák, hogy az energetikai pályázatoknak milyen feltételeket kell teljesíteniük, ezt hivatott bizonyítani ill. alátámasztani az energetikai tanúsítvány és az ehhez kapcsolódó energetikai szakértői vélemény.

 

Több száz sikeres pályázaton vagyunk már túl MFB és Otthon melege program keretein belül. Energetikai "csomag" elkészítését vállaljuk lakossági ügyfeleinknek és vállalkozásoknak is.

 

Tevékenységünket Miskolcon és Borsod megye egész területén, végezzük valamint Heves megyében is.