Úja jöhet az Otthon Melege Program családi házak energetikai korszerűsítésére.

2017.01.30.

Úja jöhet az  Otthon Melege Program családi házak energetikai korszerűsítésére.

Úja jöhet az Otthon Melege Program családi házak energetikai korszerűsítésére.

2016. június 1. 12:25

az előző pályázat

Otthon Melege Program családi házak energetikai korszerűsítésére.

Támogatás továbbra is az elszámolható költségek 40-45-50-55 százalékára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően, ezzel ösztönözve az épületek komplex fejlesztését. Az elszámolható költségek 45 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint eddig abban az esetben volt igényelhető, ha a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztés mellett legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít. A módosítás szerint akkor is jár a támogatás, ha a támogatott beruházásban kettő vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül. A pályázók segítése érdekében egyszerűbbé váltak a szükséges csatolandó mellékletek és az elszámoláshoz szükséges dokumentumok. A módosított Pályázati Útmutató elérhető a www.kormany.hu és a csaladihaz2016.nfsi.hu oldalon.

Az Otthon Melege Program hatodik alprogramjának célja a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása. A támogatás az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréjére, homlokzatok hőszigetelésére, épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréjére, felújítására, és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítására (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése) fordítható.

A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az elérhető CO2-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják. Az alprogram keretében kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható vissza nem térítendő támogatás. Az igényelhető támogatás maximális összege továbbra is 2,5 millió forint.

 (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály)

forrás: http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/fejlesztes-es-klimapolitikaert-valamint-kiemelt-kozszolgaltatasokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/bovul-a-csaladi-hazak-felujitasanal-elszamolhato-koltsegek-kore

vissza